Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κομμάτια και θρύψαλα η εικόνα της "ΝΕΡΙΤ"

Θα ήταν τραγικό η ιστορία του κλεισίματος της ΕΡΤ και όσα επακολούθησαν στην ΔΤ και την μετέπειτα ΝΕΡΙΤ να γίνει “πολιτικό ανέκδοτο”.
Γιατί, αν κρατήσουμε ένα μικρό και σύντομο ημερολόγιο θα διαπιστώσουμε, πάνω από όλα, πως τελικά κάποιοι έπαιξαν με την δουλειά εκατοντάδων εργαζομένων, μόνο και μόνο για να προσθέσουν ένα ακόμη αριθμό στην μνημονιακή τους υποχρέωση.


Έτσι είναι τα πράγματα. Όλα τα άλλα ήταν και είναι προβλέψιμα. Όπως ότι κάποιοι προθυμοποιήθηκαν – πάντα υπάρχουν πρόθυμοι σε κάθε είδους προστάγματα – να δώσουν γη και ύδωρ. Τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα απλά προσθέτουν τα τελευταία κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ των τραγικών και ολέθριων χειρισμών πάνω στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Οι παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών με την αιτιολογία των κυβερνητικών παρεμβάσεων έκαναν κομμάτια και θρύψαλα όλα όσα , με τόσο θράσος, υποστήριζαν δημοσίως κόμματα και πολιτικοί περί ανεξαρτησίας του δημόσιου φορέα.
Κυβερνητικές παρεμβάσεις λοιπόν, στην ΝΕΡΙΤ; Προς θεού τι λέτε; Τώρα ζούμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση αντίστοιχη του BBC και βάλε... Μόνο οι κακόβουλοι και όσοι χαρακτηρίζονται “αντιδραστικοί” θα μπορούσαν να διαφωνήσουν.
Διαβάστε την απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης για το θέμα της ΝΕΡΙΤ για να καταλάβετε πως δεν έγινε και τίποτα και με τις παραιτήσεις υψηλόβαθμων ανθρώπων.
«Δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνανε οι παραιτήσεις, θα μπορούσε να γίνει ένας καλύτερος χειρισμός σε αυτό το θέμα. Όλες αυτές οι εντάσεις και οι διχασμοί πρέπει να εκλείψουν, δεν προσφέρουν τίποτα» είπε.
Έτσι είναι τα πράγματα. Πριν από 15 μήνες μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ, έβαλαν το μαύρο και μετά άρχισαν τις περίτεχνες διακηρύξεις για τα επιτεύγματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή ότι δημιουργήθηκε ένας φορέας “ανεξάρτητος”, απαλλαγμένος από τον κυβερνητικό εναγκαλισμό, από σπατάλες και τη διαφθορά και με προσωπικό που θα προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Ιστορίες για γέλια και για κλάματα. Γιατί όσο “καλός” σεναριογράφος και αν θέλεις να είσαι, σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, δύσκολα θα μπορέσεις να ξεφύγεις από την πεπατημένη. Που δεν είναι άλλη παρά ο ασφυκτικός έλεγχος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ἡ δύσκολη Κυριακή

Ἀπ᾿ τὸ πρωὶ κοιτάζω πρὸς τ᾿ ἀπάνω ἕνα πουλὶ καλύτερο
ἀπ᾿ τὸ πρωὶ χαίρομαι ἕνα φίδι τυλιγμένο στὸ λαιμό μου Σπασμένα φλυτζάνια στὰ χαλιὰ
πορφυρὰ λουλούδια τὰ μάγουλα τῆς μάντισσας
ὅταν ἀνασηκώνει τῆς μοίρας τὸ φουστάνι
κάτι θὰ φυτρώσει ἀπ᾿ αὐτὴ τὴ χαρά
ἕνα νέο δέντρο χωρὶς ἀνθοὺς
ἢ ἕνα ἁγνὸ νέο βλέφαρο
ἢ ἕνας λατρεμένος λόγος
ποῦ νὰ μὴ φίλησε στὸ στόμα τὴ λησμονιά Ἔξω ἀλαλάζουν οἱ καμπάνες
ἔξω μὲ περιμένουν ἀφάνταστοι φίλοι
σηκώσανε ψηλὰ στριφογυρίζουνε μιὰ χαραυγὴ
τί κούραση τί κούραση
κίτρινο φόρεμα -κεντημένος ἕνας ἀετός-
πράσινος παπαγάλος -κλείνω τὰ μάτια- κράζει
πάντα πάντα πάντα
ἡ ὀρχήστρα παίζει κίβδηλους σκοποὺς
τί μάτια παθιασμένα τί γυναῖκες
τί ἔρωτες τί φωνὲς τί ἔρωτες
φίλε ἀγάπη αἷμα φίλε
φίλε δῶσ᾿ μου τὸ χέρι σου τί κρύο Ἤτανε παγωνιὰ
δὲν ξέρω πιὰ τὴν ὥρα ποὺ πέθαναν ὅλοι
κι ἔμεινα μ᾿ ἕναν ἀκρωτηριασμένο φίλο
καὶ μ᾿ ἕνα ματωμένο κλαδάκι συντροφιὰ
Μίλτος Σαχτούρης

Μεθώ και αναπνέω

Tο μαυσωλείο των πεσόντων, προσκυνώ.
Στη παγωνιά του σκότους, πέφτω και συνθλίβομαι. Μια ίντσα από το μπόι μου, μετρώ. Σπιθαμή με σπιθαμή αναπολώ
τους παγωμένους δρόμους
των ανδραγαθημάτων. Τα ίχνη αίματος. Τα σημάδια του έρωτα. Διαλύω την ομίχλη στη λεωφόρο της Αγίας Πετρούπολης. Μαζεύω τα παράσημα των επαναστατών. Πετάω τους τίτλους τιμής των γραφειοκρατών. Εγώ, ο αχρείος, μεθώ και αναπνέω.

Πλαστό νόμισμα

Πλαστό νόμισμα, εικονογραφημένο, με στρατηλάτες και γραφειοκράτες. Σε δύο όψεις, ίδια εικόνα. Σκιαγραφήματα αχνά. Από τη μία πλευρά οι ανασφαλείς. Τα Βαποράκια μιας ανήμπορης εξουσίας. Από την άλλη αυλοκόλακες, ρήτορες και κήνσορες. Προσκολλημένοι σε ιμάντες.
Η εποχή δεν ταιριάζει στους Ιππείς του Ξέρξη. Ούτε στους σταυροφόρους μιας άλλης εποχής. Φορούν ενδυμασίες πολεμικές. Σέρνουν άλογα και πυρομαχικά. Αναζητούν την γη της επαγγελίας. Όλα στο όνομα του Πατρός.
¨Όψεις του ίδιου νομίσματος.