Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Κομμάτια και θρύψαλα η εικόνα της "ΝΕΡΙΤ"

Θα ήταν τραγικό η ιστορία του κλεισίματος της ΕΡΤ και όσα επακολούθησαν στην ΔΤ και την μετέπειτα ΝΕΡΙΤ να γίνει “πολιτικό ανέκδοτο”.
Γιατί, αν κρατήσουμε ένα μικρό και σύντομο ημερολόγιο θα διαπιστώσουμε, πάνω από όλα, πως τελικά κάποιοι έπαιξαν με την δουλειά εκατοντάδων εργαζομένων, μόνο και μόνο για να προσθέσουν ένα ακόμη αριθμό στην μνημονιακή τους υποχρέωση.


Έτσι είναι τα πράγματα. Όλα τα άλλα ήταν και είναι προβλέψιμα. Όπως ότι κάποιοι προθυμοποιήθηκαν – πάντα υπάρχουν πρόθυμοι σε κάθε είδους προστάγματα – να δώσουν γη και ύδωρ. Τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα απλά προσθέτουν τα τελευταία κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ των τραγικών και ολέθριων χειρισμών πάνω στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Οι παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών με την αιτιολογία των κυβερνητικών παρεμβάσεων έκαναν κομμάτια και θρύψαλα όλα όσα , με τόσο θράσος, υποστήριζαν δημοσίως κόμματα και πολιτικοί περί ανεξαρτησίας του δημόσιου φορέα.
Κυβερνητικές παρεμβάσεις λοιπόν, στην ΝΕΡΙΤ; Προς θεού τι λέτε; Τώρα ζούμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση αντίστοιχη του BBC και βάλε... Μόνο οι κακόβουλοι και όσοι χαρακτηρίζονται “αντιδραστικοί” θα μπορούσαν να διαφωνήσουν.
Διαβάστε την απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης για το θέμα της ΝΕΡΙΤ για να καταλάβετε πως δεν έγινε και τίποτα και με τις παραιτήσεις υψηλόβαθμων ανθρώπων.
«Δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνανε οι παραιτήσεις, θα μπορούσε να γίνει ένας καλύτερος χειρισμός σε αυτό το θέμα. Όλες αυτές οι εντάσεις και οι διχασμοί πρέπει να εκλείψουν, δεν προσφέρουν τίποτα» είπε.
Έτσι είναι τα πράγματα. Πριν από 15 μήνες μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ, έβαλαν το μαύρο και μετά άρχισαν τις περίτεχνες διακηρύξεις για τα επιτεύγματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή ότι δημιουργήθηκε ένας φορέας “ανεξάρτητος”, απαλλαγμένος από τον κυβερνητικό εναγκαλισμό, από σπατάλες και τη διαφθορά και με προσωπικό που θα προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Ιστορίες για γέλια και για κλάματα. Γιατί όσο “καλός” σεναριογράφος και αν θέλεις να είσαι, σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, δύσκολα θα μπορέσεις να ξεφύγεις από την πεπατημένη. Που δεν είναι άλλη παρά ο ασφυκτικός έλεγχος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.